Inspiratie – Model in 1 Dag

Al weer een paar weken is op de Nederlandse televisie het programma Model in 1 dag te zien. Dit wordt door Net 5 uitgezonden op de dinsdag avond om 21:30. Als fotograaf is het erg leuk om naar te kijken om zo ideeën en inspiratie op te doen voor fotoshoots. Ook als model is het leuk om te kijken en ideeën op te doen.

De jury van Model in 1 Dag bepaald iedere week de locatie’s voor de shoot en het bijbehorende thema. Naast de locatie en het thema wordt er door de jury ook iedere week een verplicht attribuut toegevoegd, wat in een van de gemaakte foto’s terug moet komen. Dit varieert van een konijn tot iets met water of GTST acteur Christopher Haddad als mannelijk model.

Fotografen Otto en Nancy moeten binnen een paar uur op zoek naar het geschikte model en dan naar de locatie van hun keuze om voor 19:30 drie verschillende shoots te doen en de drie beste foto’s van deze verschillende shoots op te leveren aan de jury. Zijn de foto’s niet op tijd opgeleverd dan mag er nog maar 1 foto gepresenteerd worden aan de jury.

Model in 1 Dag geeft je een kijkje in de keuken van de modellen wereld in Nederland en laat ook zien hoe het achter de schermen gaat, het scouten van de modellen, de vissige, kleding, styling en natuurlijk de shoot zelf. Er zijn al divers modellen op straat gescout en zijn nu super modellen. Denk hierbij aan Yfke Sturm en Barbara Snellenburg. Beide zijn op straat gescout.

Een aantal foto’s die gemaakt zijn heb ik inmiddels toegevoegd aan mijn inspiratie album. Absoluut niet om deze na te maken, maar meer om de sfeer en het concept achter de foto.

Ik schreef een aantal weken geleden op Twitter de onderstaande tweet:

Het kijken van programma’s zoals Model in 1 Dag en ook Next Top Model geven altijd wel inspiratie om met fotografie bezig te zijn en bezig te blijven.